Spring naar de inhoud
Home » Nieuws » Jeugdcursus gaat van start

Jeugdcursus gaat van start

Op vrijdag 27 september 2024 zal de eerste les van onze jeugdcursus in 2024 plaatsvinden. Hieronder vind je de laatste praktische informatie.

Cursusdagen

Onze jeugdcursus sterrenkunde start op vrijdag 27 september en gaat daarna nog door op 18 oktober, 1 en 15 november en 6 december. We verwachten je steeds iets voor 19u00 op locatie, zodat we stipt om 19u00 kunnen beginnen. Om 21u is de les gedaan en brengen we iedereen terug naar de voorkant kerk/parking.

Locatie

We spreken af voor de kerk van Zennedal – Don Bosco, Alsembergsesteenweg 130, 1501 Halle. Er is parkeergelegenheid, maar die is beperkt indien er gelijktijdig nog andere activiteiten plaatsvinden op het domein. Het gemakkelijkst is de afzonderlijke parking recht tegenover de Aldi-parking (groene lage poort). 

Meenemen

In principe wordt er niet verwacht dat de cursisten iets speciaal meenemen. Een pennenzak kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk, behalve tijdens les 3. Voor les 3 vragen we je wel om schrijfgerief (en stiften/kleurpotloden) mee te nemen. Dat zal later nog eens herhaald worden. Een drankje en eventueel koekje is aangeraden voor tijdens de pauze.

Cursusmateriaal

Tijdens de eerste les ontvangt iedereen een gedrukte cursus (ca. 65 blz., ingebonden) van JVS Hyperion. Dat is in hoofdzaak een naslagwerk voor jezelf en wordt niet strikt gevolgd tijdens de lessen. Het is dus eerder complementair. Bijgevolg is het niet noodzakelijk om het elke keer mee te brengen, maar dat mag wel. Later ontvangt iedereen ook nog een praktische gids “Waarnemen” (ca. 80 blz.). Dit is allemaal inbegrepen in het inschrijvingsgeld!

Inhoud van de jeugdcursus

Een standaard lesavond bestaat uit zowel een presentatie als een interactieve doe-opdracht (om zelf iets te ontdekken of verbanden te leggen) en ook een kleine pauze. Op die manier hopen we jou twee uur lang mee te krijgen in de wondere wereld van de sterrenkunde. De lessen handelen over: ons zonnestelsel, sterren, ruimtevaart, kosmologie en waarnemen.

Let op: alleen ingeschreven cursisten kunnen deelnemen.

Tot dan!

Met de steun van Stad Halle.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *