Spring naar de inhoud
Home » Nieuws » Inschrijvingen JC 2024

Inschrijvingen JC 2024

In 2024 organiseert JVS Hyperion een jeugdcursus voor jongeren tussen 9 en 16 jaar die geïnteresseerd zijn in de werking van het universum. Verspreid over vijf vrijdagavonden (van 19:00 tot 21:00) in het najaar (zie agenda) krijgen de deelnemers een grondige inleiding in de sterrenkunde. Dit wordt op een luchtige, originele wijze gebracht, waarbij de cursisten zelf de ruimte ontdekken. We (her)ontdekken samen, op laagdrempelige wijze, de belangrijkste ideeën in het universum en bestuderen enkele voorbeelden. Op deze manier krijgt de cursist een mooie bagage om daarna zelfstandig (of als lid van JVS Hyperion) nog meer over de sterren en het heelal te ontdekken.

Volgende thema’s komen aan bod tijdens de jeugdcursus:

  • Ons zonnestelsel
  • Sterren
  • Ruimtevaart
  • Kosmologie
  • Observationele sterrenkunde

Daarnaast hopen we de cursist ook wegwijs te kunnen maken aan de hemel, maar hiervoor zijn we afhankelijk van het weer (we zijn nu al aan het hopen op goed weer!). Alle deelnemers krijgen ook een gedrukte cursus als naslagwerk en herinnering aan onze jeugdcursus.

De jeugdcursus vindt plaats te Zennedal – Don Bosco (Alsembergsesteenweg 130, 1501 Halle).

(Lees verder onder de afbeelding)

Als je interesse hebt om deel te nemen aan de jeugdcursus 2024, kan je je vanaf nu (tot en met vrijdag 20 september 2024) inschrijven met het formulier dat je hieronder vindt of via de pagina “Inschrijven” (onderaan). De prijs bedraagt €30 voor niet-leden; leden nemen gratis deel.

Met de steun van Stad Halle.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *